OMistautumisesta

D e d i c a t i o n! Nämä viisaita juttelevat ja asialleen omistautuneet yoginit matkustivat pitkän reissun Tampereen OmYogan kauniiseen saliin Kouvolasta ja Keravalta täksi viikonlopuksi. He halusivat oppia lisää joogafilosofiaa Pancha klesha -workshopissamme. Se on virkistävää ja ilostuttaa opeakin, koska monesti saa kuulla myös kommentteja sektorilta “Tulisin muuten, mutta ääääää, sinne Loviisaan on siis TUNNIN matka Helsingistä?! Etkö voisi tulla lähemmäs pitämään jotakin kurssia?

Meiltä opettajilta kysytään usein, mitä tarvitsisi tehdä, että etenisi joogassa, kun on sellainen tunne, ettei osaa/pysty/tiedä vielä tarpeeksi. Silloin vastaan, että ei se tämän monimutkaisempaa ole:

Joogasutran mukaan yksinkertaisesti oman omistautumisen syvyys ratkaisee sen, mihin saakka tässä elämässä omassa joogassaan liikkuu - ja tämä voi toki olla entisen elämänkin tuoma karminen ominaisuus. Ei siis välttämättä itse valittavissa. Sutrat (1.21) toteavat näin: Tivra samvegannah asanah / Lähin se (joogan päämäärä) on kiihkeästi innokkaille.

Mutta eipä hätää, jos et koe itseäsi nimenomaan kiihkeän innokkaaksi, kyllä sinullekin on menolippu tarjolla, mutta matka-ajasta vain povataan sutrissa pidempää!

#panchaklesha "#seeyouontheflipside

IMG_5199.JPG
Mia Jokiniva