Metsään menee YLEllä!

– Metsässä ihminen kohtaa oman mielensä ominaispiirteet nopeammin kuin kliinisessä joogasalissa, kun kaikki ei ole täydellisen hiljaista, ärsykkeetöntä ja ennalta-arvattavaa, Jokiniva selittää.

– Metsä on kuin mikrokosmos koko elämästä. Todellinen tasapainohan on jatkuvaa korjausliikettä ja pyrkimystä sietää elämän ja sen eri hetkien epätäydellisyyttä. Nykyihminen ajattelee usein, että elämä on täydellisessä tasapainossa vasta, kun kaikki ärsykkeet on eliminoitu."

Read More
Mia Jokiniva
Just you wait

Olet ehkä nähnyt viime päivinä sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa vaalea nainen seisoo uhmakkaasti valan ääressä, käsi pystyssä abhaya-mudrassa. Kun asiaa tarkastelee lähemmin ja avaa pari videolinkkiä aiheesta, huomaa nopeasti, ettei hän ole uhmakas alkuunkaan. Hän pidättelee itkua ja sanoo olevansa kauhuissaan siinä seisoessaan.

Read More
Mia JokinivaComment
Pañca kleśā / 5 kleshaa

Patanjali calls in his famous sutras (2.3) five kleshas these: avidyā-asmitā-rāga-dveṣa-abhiniveśaḥ kleśāḥ: 

- Avidya (ignorance, tietämättömyys)
- Asmita (I-ness, minäisyys)
- Raga (attachment, nautintoon/haluun takertuminen)
- Dvesa (aversion, inho, viha) 
- Abhinivesa (fear of death, kuolemanpelko, elämänjano)

What he claims, is that from the yogic point of view the Self is mistakenly reified (presumed as ontological realness = avidya), and then erroneously experienced as a separate entity (=asmita)… See more ->

Read More
Mia Jokiniva